facebook  twitter

facebook   twitter

Blog

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je otvoren treći regionalni konkurs za kratku priču - Biber.

Azerbejdžanska Diplomatska akademija Univerziteta Azerbejdžana (u daljem tekstu: ADA) poziva kvalitetne strane kandidate koji su već započeli osnovne ili postdiplomske studije na nekom od azerbejdžanskih fakulteta da se prijave za stipendije iz programa „Alimardan Baz Topchubashov International Fellowship“.

Škola "London Bridge" u saradnji sa Headmasters & Headmistresses’ Conference — HMC (Velika Britanija) raspisuje KONKURS za izbor devete generacije stipendista. Program je namijenjen učenicima drugog razreda srednjih škola koji su komunikativni, kreativni, spremni za nove izazove i priznavanje posebnosti drugih kultura.

Otvoren je konkurs za CEEPUS stipendije za zimski semestar 2018/19.godine.

Obavještavamo sve zainteresovane da je otvoren Konkurs za britanske Chevening stipendije za akademsku 2019/2020. godinu, za kandidate iz Crne Gore.

Podsjećamo zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije koje Vlada Slovačke dodjeljuje u okviru Nacionalnog programa stipendija za podršku mobilnosti, namijenjenih studijskim i istraživačkim boravcima, tokom akademske 2018/2019. godine. 

Odlučila sam da danas pišem o svom skorašnjem iskustvu mlade aktivistkinje.

Riječ koja se ustalila u našem svakodnevnom govoru, koju često pominjemo, ali svako drugačije razumije i tumači.
Evropska omladinska kartica (EYCA – European Youth Card), predstavlja ulaznicu mladih ljudi u svijet omladinskih dešavanja, informisanja, mobilnosti i kulture. Ona će omogućiti mladima mrežu usluga i popusta u oblasti zdravstva, saobraćaja, kulture, turizma, i popuste na mnogobrojnim prodajnim mjestima širom Crne Gore ali i Evrope.

Ministarstvo vanjskih poslova Grčke dodijeljuje izvjestan broj stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije, u akademskoj 2018/2019. godini, na grčkim univerzitetima i tehnološkim institutima.