facebook  twitter

Realizovana radionica "Kako se osloboditi treme"

11 Maj 2018
8735 puta

Psihološko-edukativna radionica „Kako se osloboditi treme“ realizovana je u ADP Zidu. Tokom radionice polaznici su imali priliku da saznaju zašto se javlja problem sa tremom , kako se on razvija i ono najdragocjenije-kako da se od nje oslobode.

Ljudi najčešće osjećaju tremu kada se nalaze pred nekom situacijom, važnom za njih, koja će se desiti u budućnosti, a za koju procjenjuju da prevazilazi njihove kapacitete i postavlja zahtjeve na koje ne mogu odgovoriti. Trema je najčešće povezana sa situacijama javnog nastupa, polaganja ispita, držanja govora ili predavanja, održavanja koncerta, nastupa u televizijskom programu i sl. Može se manifestovati na nekoliko načina i izazvati reakcije u tijelu kao što su preznojavanje, pojačano lupanje srca, ubrzano disanje, mučnina.

Radionicu su realizovale Mr Vesna Kraljević i Maja Lješnjak, psihološkinje ADP Zida, u edukaciji iz psihoterapijskog pravca Transakciona analiza i praktičarke metoda za lični rast i razvoj. Polaznici su upoznati i sa nizom tehnika koje mogu primijeniti kako bi se oslobodili treme i svih njenih simptoma.